День бібліографії «Пам’ять нетлінна: Голокост на теренах нашого краю»

Щороку у четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодоморів.

25 листопада ми відзначаємо 90-ті роковини Голодомору (1932-1933 рр.) та День пам’яті жертв політичних репресій.

Цій чорній і трагічній сторінці в історії нашого народу був присвячений День бібліографії «Пам’ять нетлінна: Голокост на теренах нашого краю» (засідання клубу «Світоч»), який підготували та провели для здобувачів освіти Ніжинського професійного аграрного ліцею бібліотекарі бібліотеки-філіалу №2.

Ведуча заходу Ніна Івасенко ознайомила здобувачів освіти із трагічними сторінками тих страшних подій, згадала про жахи голоду 1932-1933рр., про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор», розповіла про пам’ятник жертвам голодомору та політичних репресій в місті Ніжині та зробила бібліографічний огляд літератури.

Науковий співробітник Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Роман Авраменко розповів про Голодомор безпосередньо в нашому краї.

Учасникам заходу було запропоновано книжкову викладку – реквієм (підготували бібліотекарі Ольга Гавриленко, Наталія Самойленко), яка містила закарбовані спогади очевидців, свідчення у документах та дослідження істориків, що переконливо розкривають причини, масштаби та наслідки страшної катастрофи українського народу. Учасники заходу запалили свічку пам’яті та вшанували померлих хвилиною мовчання.

Вшанування проходило під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо.»

Інформаційна година «Геть паління! Ми – здорове покоління!»

28 травня 2024 року у ДНЗ “Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області” відбувся конкурс фахової майстерності за професією “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва” серед майстрів виробничого навчання. Учасники конкурсу мали можливість продемонструвати практичні навички керування трактором. Переможцем конкурсу став майстер виробничого навчання Литвин Микола Борисович.

Антифейкова інтелектуальна гра «НотаЄнота. Не дай себе обманути!»

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x