НПЦ зварювальних технологій

Головною метою діяльності Центру  є  вдосконалення практичної підготовки учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів області за професіями «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник», підвищення кваліфікації фахівців підприємств, організацій, установ, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій  зварювання із застосуванням сучасного обладнання,  поширення інноваційних педагогічних та виробничих технологій,  новітніх матеріалів та інструментів.

     Навчально-практичний центр дає велику можливість для майбутніх молодих кваліфікованих робітників здобути якісні знання, практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології, бути конкурентоспроможними на ринку праці та відповідати вимогам сучасності.  На базі Центру здійснюється  стажування робітників підприємств з використанням технологічних інновацій, майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки навчальних закладів за напрямом зварювання, навчання незайнятого населення.

     Для навчання  доступні класи теоретичної підготовки, тренажерів та зварювальної майстерні. На базі комп’ютерного класу встановлений універсальний апаратно – програмно – методичний комплекс навчання та контролю знань «Тutor», який  передбачає створення та використання контрольних тестів з усіх тем навчальної програми.

     В класі тренажерів встановлено 4 малоамперні дугові тренажери зварника. Вони призначені для ефективної підготовки зварників при реалізації різних видів ручного дугового зварювання, а саме: MMA – ручне дугове зварювання плавким та неплавким, вугільним, графітовим або вольфрамовим електродом, MIG/MAG – напівавтоматичне зварювання в середовищі захисних газів, TIG – зварювання неплавким електродом в середовищі захисних газів. Тренажер зварника – це найбільш швидкий та ефективний спосіб відпрацювання в учня психомоторних навиків, таких, як запалювання дуги, утримання заданої довжини дуги, утримання заданої швидкості зварювання, кутів нахилу інструмента та інших параметрів зварювання, дозволяє провести оперативне оцінювання учня, а також провести аналіз виконаного зварного з’єднання, що дає можливість наглядно продемонструвати учневі залежність якості зварного шва від точності виконання ним заданих параметрів зварного процесу.

     В зварювальній майстерні створено 16 робочих місць  із сучасним обладнанням фірми «Фроніус». Зокрема 5 робочих місць оснащені багатопроцесною зварювальною системою «Фроніус» MagikWave 190 (ММА,TIG «AC-DC»), 5 робочих місць оснащенібагатопроцесною зварювальною системою TRANSSTEEL 2700 (ММА, MIG/MAG), 5 робочих місць оснащенібагатопроцесною зварювальною системою TRANSSTEEL 2200(ММА, MIG/MAG,TIG «DC»), 1 робоче місце оснащене системою плазмового різання професійного рівня з внутрішнім повітряним компресором POWERMAX 30 AIR.