НПЦ кухарів

Регіональний навчально-практичний центр з підготовки кадрів для сфери громадського харчування Державного навчального закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» – центр сучасних технологічних і виробничих інновацій, освітня діяльність якого дозволяє підвищити престижність професій кухаря та кондитера, покращити якість первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищити кваліфікацію здобувачів освіти.

Навчально-практичний  центр дає  велику  можливість  для майбутніх  молодих  кваліфікованих робітників  здобути  якісні знання,  практичні  навички  у роботі  з  сучасним  обладнанням, опанувати  новітні  технології, бути  конкурентоспроможними на  ринку  праці  та  відповідати вимогам  сучасності.

  На  базі  Центру здійснюється стажування робітників підприємств  з  використанням технологічних  інновацій,  майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної  підготовки навчальних  закладів  сфери громадського харчування, навчання незайнятого населення.

Сучасні технології дозволяють  не  тільки  обладнати професійну  кухню,  кондитерські цехи  в  сучасному  стилі,  але  і зробити  процес  приготування  їжі більш  простим  і  зручним.

До складу Центру входять  кабінет  теоретичної підготовки, лабораторії  кухарів  та  кондитерів. У  кабінеті  «Спецтехнологія  кухарів та  кондитерів»  встановлено інтерактивну  дошку  Newline R5-  800L  (у  комплекті  з проектором Optoma  X305ST) із програмним забезпеченням. Лабораторії  обладнані устаткуванням,  яке  широко використовують  на  підприємствах ресторанного  господарства.

Продуктівність  праці  значно підвищується,  якщо  працюєш  на новому  і  зручному  в  експлуатації устаткуванні,  пристроях  які заміняють дуже багато ручної праці.  У  лабораторії кондитерів установлений конвектомат – незамінний помічник при випіканні виробів із різних видів тіста  для  отримання  кондитерських виробів високої якості. Надсучасним  устакуванням  у лабораторії  кухарів  є  вакуумну піч  (sousvide).

Електронні ваги, пристрої  для  замішування  та випікання  різних  видів  виробів  з тіста,  подрібнення  та  протирання продуктів,  приготування коктейлів, смузі,  фрешів,  нарізання  овочів складними формами, порціонування і  формування  дуже  популярних пончиків  «Donuts»  та  багато іншого.  Крім  цього  лабораторії обладнані  новими  виробничими столами  з  гірками, індукційними плитами, сучасними мийними  ваннами,  посудомийною машиною,  холодильними  шафами, м’ясорубками,  комбайнами, блендерами,  міксерами, фондюшницею,  слайсером,  новим сучасним інвентарем та посудом

Модернізація  обладнання навчально-практичного  центру надає  здобувачам  професійної освіти  упевненості  та  відкриває секрети  справжньої  творчості,  а викладачі  і  майстри  виробничого навчання  передають  унікальний досвід, накопичений роками.

Кухарська справа –це справжнє мистецтво. Якщо ви мрієте опановувати професії кухаря та кондитера, стати справжніми майстрами своєї справи, запрошуємо на навчання до Регіонального навчально-практичного центру з підготовки кадрів для сфери громадського харчування Ніжинського професійного аграрного ліцею!!!