У рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування, в межах ініціативи «Кулінарні Хаби”. Навчання майстрів-тренерів», що реалізується Громадською організацією «Cult Food», за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE на базі Навчально-практичного центру з підготовки кадрів для сфери громадського харчування Ніжинського професійного аграрного ліцею відбувся другий етап практичного навчання. Під керівництвом досвідчених тренерів Юлії Єрмак та Ольги Курченко пройшли інтенсивну підготовку майстри виробничого навчання Валентина Грінченко (КуликівськийПАЛ), Ольга Жежера (ППЛ), Лілія Пупій-Насачевська (ЧПЛЗТ) та викладачка Світлана Деружинська (НПАЛ). Використовуючи традиційне та нове багатофункціональне обладнання, учасники готували корисні, смачні та збалансовані страви, які є основою оновленого шкільного меню. Здобуті знання дозволять майстрам навчати кухарів шкільних їдалень у всіх громадах області, забезпечуючи якісне та здорове харчування дітей. Це важливий крок до створення комфортного та безпечного освітнього середовища.



