Тиждень української мови та літератури

У рамках тижня були проведені І етап ХIV  Міжнародного  мовно-літературного  конкурсу  учнівської  та  студентської  молоді  імені  Тараса Шевченка, І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури  та визначенні переможці.

Викладачі української мови та літератури  підготували та провели ряд заходів з метою популяризації української мови та літератури.

Кошель Т. А.  провела квест «Мовознавчі перегони», де учні мали можливість проявити свої знання з української мови, виконуючи цікаві «завдання-сходинки». Під час   літературної  гри «Перевір себе: чи знаєш ти українську літературу?» учні виявляли свою обізнаність  з цього питання, а також мали змогу отримати нові знання.  Не менш цікавим виявився  «День відеогумору українською», учні охоче переглядали відеоролики, обговорювали побачене та почуте.

Викладачка Шевченко Т.І.  організувала проведення брейн-рингу  «Знавці української мови» для учнів  ІІ і ІІІ курсу  за спеціальністю «Монтажник гіпсокартонних конструкцій. Штукатур. Лицювальник-плиточник». Здобувачі освіти виборювали перемогу в різних конкурсах: хто більше дасть правильних відповідей на запропоновані вчителем запитання, розшифрує закодоване слово, покаже жестами запропоновані фразеологізми, упізнає пісню, назве виконавця.

9 листопада учні брали участь у вікторині «Слово до слова – складається мова», де  учні продемонстрували свої знання з орфографії та редагування речень у розвивальній грі «Культура слова»

Викладачка Єлізарова Н. В.  підготувала годину спілкування «Книга вчора, сьогодні, завтра», де говорили про те, наскільки важливою є книга в житті людини, якими були перші книги, чому людство приділяло велику увагу розвитку книгодрукування. Згадали видатних діячів української культури, які зробили неоціненний внесок у поширення книги серед населення.

Година поезії, присвячена творчості живої легенди української поезії Ліни Костенко, познайомила учасників з творами, які заряджають енергією, є невичерпним джерелом мудрості, пронизують до глибини душі й змушують замислитися над життєвими темами.

Інформаційна година «Геть паління! Ми – здорове покоління!»

28 травня 2024 року у ДНЗ “Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області” відбувся конкурс фахової майстерності за професією “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва” серед майстрів виробничого навчання. Учасники конкурсу мали можливість продемонструвати практичні навички керування трактором. Переможцем конкурсу став майстер виробничого навчання Литвин Микола Борисович.

Антифейкова інтелектуальна гра «НотаЄнота. Не дай себе обманути!»

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x