Від славних козаків до мужніх воїнів-захисників

1 жовтня для всіх українців значуща дата – День захисника і захисниць України – свято звитяги українського лицарства. Це день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся та бореться за державний суверенітет і незалежність України; це ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України.

Із метою вшанування славних воїнів-захисників і захисниць російсько-української війни та шанування традицій українського козацтва в читальному залі бібліотеки ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» спільно з бібліотекою-філіалом № 2 Ніжинської ЦБС проведено патріотичний захід «Від славних козаків – до мужніх воїнів-захисників».

У цей день здобувачі освіти Ніжинського професійного аграрного ліцею мали змогу поспілкуватися з учасником бойових дій, ветераном російсько-української війни Полянським Вадимом Вікторовичем, нині викладачем предмету «Захист України» та ряду мистецьких дисциплін Ніжинського фахового коледжу культури та мистецтв ім. М. Заньковецької. Звучали наболілі питання та відверті відповіді.

Сучасні захисники і захисниці України бережуть і розвивають козацькі традиції: тож і учасники заходу взяли участь в інтелектуально-пізнавальному конкурсі «Славні нащадки козацького роду», під час якого прослухали короткі історичні відомості про Ніжинський козацький полк, позмагалися в ерудованості на знання життя та побуту козаків, символів гетьманської влади, згадали прислів’я та приказки і, навіть, склали рецепт козацького куліша.

Для здобувачів освіти оформлена книжкова викладка «Війна, яка змінила нас».

Після спілкування та змагання в ерудованості здобувачі освіти ліцею разом з шановним гостем поклали квіти до пам’ятника «Борцям за Незалежність».

Дякуємо всім нашим захисникам і захисницям за боротьбу і волю, за наше вільне життя та можливість працювати, навчатися, творити…

10 жовтня – День ментального здоров’я. Здобувачі освіти ДНЗ “НПАЛЧО”, під керівництвом психологині Наталії Музирі та за сприянням викладачки Наталії Калініченко відзначили цей день піклуванням про психологічний стан та долучилися до Всеукраїнського флешмобу – практики “Моментал” – момент турботи про себе.

10. 10. 24 психологом ДНЗ «НПАЛЧО» було проведено годину спілкування з елементами тренінгу на тему “Ти як? Ментальне здоров’я» Захід присвячений Всесвітньому дню психічного здоров’я. В наш час культура ментального здоров’я важлива, як ніколи. Учні набули навички подолання стресу, навчились піклуватися про своє ментальне здоров’я та знаходити у собі приховане джерело сили у складні часи. […]

Тренінг

«Мій шлях до ментального здоров’я»

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x