![](https://npal.cn.ua/wp-content/uploads/2023/06/346852230_614748047286492_2149417992398619422_n-909x1024.jpg)
![](https://npal.cn.ua/wp-content/uploads/2023/06/347598366_1435874993842408_7291391570150973771_n-819x1024.jpg)
![](https://npal.cn.ua/wp-content/uploads/2023/06/347231553_2576617609168860_4952997516026050285_n-1024x768.jpg)
Регіональний навчально-практичний центр з підготовки кадрів для сфери громадського харчування Державного навчального закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» – центр сучасних технологічних і виробничих інновацій, освітня діяльність якого дозволяє підвищити престижність професій кухаря та кондитера, покращити якість первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищити кваліфікацію здобувачів освіти.
![](https://npal.cn.ua/wp-content/uploads/2022/01/2.jpg)
Навчально-практичний центр дає велику можливість для майбутніх молодих кваліфікованих робітників здобути якісні знання, практичні навички у роботі з сучасним обладнанням, опанувати новітні технології, бути конкурентоспроможними на ринку праці та відповідати вимогам сучасності.
На базі Центру здійснюється стажування робітників підприємств з використанням технологічних інновацій, майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки навчальних закладів сфери громадського харчування, навчання незайнятого населення.
Сучасні технології дозволяють не тільки обладнати професійну кухню, кондитерські цехи в сучасному стилі, але і зробити процес приготування їжі більш простим і зручним.
До складу Центру входять кабінет теоретичної підготовки, лабораторії кухарів та кондитерів. У кабінеті «Спецтехнологія кухарів та кондитерів» встановлено інтерактивну дошку Newline R5- 800L (у комплекті з проектором Optoma X305ST) із програмним забезпеченням. Лабораторії обладнані устаткуванням, яке широко використовують на підприємствах ресторанного господарства.
![](https://npal.cn.ua/wp-content/uploads/2022/01/1а-1-1024x585.jpg)
Продуктівність праці значно підвищується, якщо працюєш на новому і зручному в експлуатації устаткуванні, пристроях які заміняють дуже багато ручної праці. У лабораторії кондитерів установлений конвектомат – незамінний помічник при випіканні виробів із різних видів тіста для отримання кондитерських виробів високої якості. Надсучасним устакуванням у лабораторії кухарів є вакуумну піч (sousvide).
Електронні ваги, пристрої для замішування та випікання різних видів виробів з тіста, подрібнення та протирання продуктів, приготування коктейлів, смузі, фрешів, нарізання овочів складними формами, порціонування і формування дуже популярних пончиків «Donuts» та багато іншого. Крім цього лабораторії обладнані новими виробничими столами з гірками, індукційними плитами, сучасними мийними ваннами, посудомийною машиною, холодильними шафами, м’ясорубками, комбайнами, блендерами, міксерами, фондюшницею, слайсером, новим сучасним інвентарем та посудом
Модернізація обладнання навчально-практичного центру надає здобувачам професійної освіти упевненості та відкриває секрети справжньої творчості, а викладачі і майстри виробничого навчання передають унікальний досвід, накопичений роками.
![](https://npal.cn.ua/wp-content/uploads/2022/01/3.jpg)
Кухарська справа –це справжнє мистецтво. Якщо ви мрієте опановувати професії кухаря та кондитера, стати справжніми майстрами своєї справи, запрошуємо на навчання до Регіонального навчально-практичного центру з підготовки кадрів для сфери громадського харчування Ніжинського професійного аграрного ліцею!!!